banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Dennis Jolink (1985) is werkzaam bij Beweeg Wijs en sinds 2019 buurtsportcoach in Zutphen. Al bijna 10 jaar geeft hij met heel veel plezier lessen bewegingsonderwijs.  

Als Beweeg Wijs speelbegeleider is hij elke maandag bij OBS de Parel aanwezig op het schoolplein om het programma Beweeg Wijs vorm te geven. Dat houdt in dat hij op het schoolplein aan de slag is met een spelprogramma waarbij de leerlingen leuke beweeg- en spelactiviteiten aanleren.
Dennis: ‘Dit doe ik niet alleen, ik krijg namelijk hulp van juniorcoaches uit groep 7 en 8. Deze leerlingen ondersteunen met klaarzetten en opruimen en zijn onmisbaar tijdens de pauzes aangezien ze ook spellen begeleiden. Zo zorgen we samen voor meer beweging, structuur, veiligheid en plezier in de schoolomgeving’.

Daarnaast werkt Dennis als vakleerkracht bewegingsonderwijs bij OBS de Waaier in Zutphen. Hier verzorgt hij de lessen voor groep 1, 2 en 3 en ook de taal-schakel klas. Om de week is er een naschoolse activiteit bij de Waaier om meer verbindend met de wijk te realiseren. Ook krijgen alle klassen van de Waaier om de week Beweeg Wijs speelinstructie op het plein om zo meer structuur, beweging, plezier en veiligheid op het plein te realiseren.

'In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn gezin, doen we uiteraard leuke spelletjes en speel ik waterpolo.’

contact: 06 52 63 51 02